Lege impotriva fumatului in masina, la englezi

posted in: Comunicate de presa | 0

Se pare ca o noua lege a fost introdusa in Marea Britanie, care va duce in ilegalitate fumatul in masina, daca inauntru se afla si un copil mai mic de 18 ani. Legea a fost propusa cu incepere din data de 1 Octombrie, iar cei care nu se vor conforma primesc o amenda de 50 GBP – aproximativ 300 lei.

Se pare ca aceasta lege a fost propusa in urma mai multor studii legate de fumatul pasiv si de metabolismul copiilor. Copii respira mult mai repede decat adultii, ceea ce ii expune mult mai mult la fumul de tigara.

Daca ne iubim copii, atunci dorim ca ei sa creasca intr-un mediu lipsit de orice pericole, asa ca este de datoria oricarui parinte, mai ales fumator sa se abtina pentru cele cate minute, sau ore, pana cand ajunge la destinatie pentru a fuma. Daca dorinta este intratat de aprinsa, atunci cu siguranta o pauza de 5 minute va fi benefica.

Studiile Guvernului Britanic sugereaza ca aproximativ 3 milioane de copii sunt expusi anual fumului de tigara. Desi suntem mai putini la numar, cred ca in ceea ce priveste fumatorii stam cam la fel, asa ca nu m-ar surprinde sa aflu ca statisticile sunt asemanatoare.

Poate nu cunoasteti riscurile la care sunt expusi copii? Printre cele mai grave afectiuni ar fi: bronsita, meningita, pneumonie, cancer. Sper ca acum va veti gandi si la cei de langa voi inainte sa ‘mai bateti un cui’.

Sanatate!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *