Venirea pe lume a unui micut implica si responsabilitati mari pe care trebuie sa le ia parintii in raport cu nevoile acestora.
In primele luni din viata pe langa faptul ca un bebelus aloca foarte mult timp odihnei, un interval de pana la 14-16 ore pe zi fiind dedicat acestui proces, de indata ce este treaz trebuie sa fie stimulat continuu de catre parinti, atat pe plan verbal cat si pe plan senzorial.
Astfel, specialistii in psihologie infantila recomanda ca apropierea dintre un parinte si un bebelus in primele 16 luni sa fie facuta atat prin intermediul sunetelor cat si a jocurilor.
Daca atunci cand vine vorba de sunet, instinctul matern sau dupa caz anumite carti de specialitate pot invata un parinte sa stimuleze propriul copil, la nivelul jocurilor lucrurile stau putin diferit.
Fiecare joc este destinat unui anumit interval de varsta si pentru copiii cu o dezvoltare normala, insa nu toate ii ofera acestuia perspective de avansare in plan adaptativ. Sunt anumite jucarii pentru bebelusi (0-1 ani), si alte jucarii pentru copii (1-4 ani)
Insa, pentru a deosebi anumite lucruri, dar si pentru a invata, un copil trebuie sa ia contactul cu diferite piese astfel incat sa stie cum sa fie utilizate.
Astfel, nu ar fi de mirare daca perspectiva formarii unui Puzzle 3D sa fie piatra de incercare atat pentru copiii mai mari de 8 luni cat si pentru parinti, in ceea ce priveste asistarea lor.
Ce dezvolta un astfel de puzzle la un bebelus?
Daca timpul si procesul adaptarii la noile conditii de mediu sunt factori care incurajeaza dezvoltarea acestora de cele mai multe ori, un joc vine si completeaza aceasta perspectiva, oferindu-i acestuia stimularea de care are nevoie.
Conform unor specialisti, abilitatile kinestezice vor fi antrenate intr-un mod adecvat, iar ca adaos un copil va deosebi diferite culori sau dupa caz va invata animalele, structura lor sau dupa caz, parintii cu ajutorul propozitiilor simple ii vor oferi acestuia posibilitatea sa-si imagineze anumite ipostaze.
Mai mult, fiind un joc de indemanare, cu siguranta un copil va putea fi captat foarte multa vreme, iar starea lui de fericire impreuna cu invatarea anumitor lucruri il vor determina sa se dezvolte armonios.
Astfel pe langa faptul ca s-ar putea creea o legatura materna sau paterna adecvata, in cadrul formarii unui asemenea joc s-ar putea invata cuvinte noi, lucruri care sunt destinate stimularii limbajului, etapa care trebuie parcursa in perioada 1-2 ani.
In adaos, piesele care formeaza un puzzle 3D sunt obtinute in jurul unor procese tehnologice exacte, acolo unde atat lemnul prelucrat cat si vopselurile folosite nu contin materiale toxice, un lucru inedit.
Cu siguranta ca toti parintii sunt alertati asupra obiectelor cu care intra in contact copiii si care au tendinta sa le rontaie, pentru a nu se accidenta sau imbolnavi.
In acest caz nu este nevoie sa va faceti griji deoarece avantajele vin din toate directiile, inclusiv asupra pretului de achizitie, care este unul cu adevarat redutabil in raport cu necesitatile unui bebelus.
Jucariile copiiilor veseli intotdeauna vor avea forme diferite, iar inceperea explorarii universului imagistic poate incepe in jurul unui puzzle 3D.
Lasă un răspuns