Pasi de urmat pentru ca masa ta de biliard sa aiba o viata lunga

Daca ai investit de curand intr-o masa de billiard, sau te gandesti sa faci asta si te intrebi cum sa o intretii astfel incat sa te bucuri de ea cat mai mult timp, iata cateva indicatii simple si usor de respectat pentru intretinerea ei.

  1. Cum ingrijesti cadrul mesei de biliard

–         Foloseste o carpa uscata pentru a curata de praf suprafetele de lemn

–         Sterge suprafetele de lemn cu o carpa umeda si un detergent slab, fara amoniac

–         Lustruieste lemnul cu ceara speciala pentru lemn

–         Nu muta masa fara ajutor profesionist

  1. Cum ingrijesti suprafata de joc

Praful si particulele de creta se depoziteaza usor pe suprafata de joc, amenintandu-i integritatea si dand mesei un aspect uzat. Suprafata textila a mesei trebuie intretinuta astfel:

– Periaz-o cu grija, cu o perie moale, dupa fiecare joc mai lung, folosind miscari drepte, orientate catre exterior. Nu peria in miscari circulare, deoarece asta va strica suprafata textila si, implicit, jocul.

– Foloseste un aspirator cu perie, pentru a indeparta si mai mult praf. Daca nu ai mai curatat demult suprafata textila, creta in exces poate fi indepartata si cu o carpa usor inmuiata in apa fierbinte. Nu e recomandat sa folosesti detergent de covoare deoarece fetrul este destul de sensibil.

– Ocazional, sterge si bilele cu o carpa umeda. Poti folosi si un detergent special pentru lustruire, care va intarzia depunerile de creta pe bile.

– Cand lustruiesti tacul cu creta, stai mai departe de masa de biliard, pentru ca praful rezultat se va depune in fetrul suprafetei de joc si acesta se va deteriora mai repede.

Pe langa pasii de mai sus, ai grija, de asemenea, sa plasezi masa de billiard intr-un spatiu care nu este frecvent folosit pentru alte activitati, de exemplu pentru mutarea sau depozitarea diferitelor alte obiecte. Iti poti imagina ca traficul intens pe langa masa de biliard, carand obiecte grele, poate conduce la accidentari precum si la deteriorarea diverselor componente ale mesei.

Este bine, de asemenea, sa nu depozitezi masa intr-o incapere cu umiditate ridicata sau prea scazuta, deoarece acest lucru va dauna lemnului. La fel de daunatoare pentru masa de billiard sunt si razele UV, de aceea este recomandat sa amplasezi masa intr-o camera cu mai putina lumina naturala sau, daca nu este posibil, sa o acoperi cu o husa. Husa va proteja masa si de praf.

Pentru a preveni reparatiile costisitoare, evita si sfatuieste-ti si prietenii si familia sa evite sa se sprijine de marginile mesei de billiard si sa puna presiune asupra structurii ei. De asemenea, tine tigarile si bauturile departe de masa – acest lucru poate fi realizat cu usurinta prin instalarea unor mese sau rafturi unde tu si invitatii tai va puteti lasa paharele. Ai grija, de asemenea, sa ai scrumiere disponibile in camera de jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *