Principalele tipuri de aparate de vaslit

posted in: Sanatate | 0

Aparatele de vaslit, atat de iubite si utile in sala de fitness, se impart in mai multe categorii, in functie de tipul de rezistenta folosit, dar si in functie de tipul de vaslit.

Iata, deci, care sunt cele mai importante tipuri de aparate de vaslit pe care le poti achizitiona si la care te poti antrena:

Aparat de vaslit cu rezistenta hidraulica (cu piston)

Este unul dintre cele mai accesibile aparate, din punct de vedere al pretului, si este preferat de cei care se antreneaza acasa deoarece este mic, compact (unele modele se pot chiar plia), si nu ocupa prea mult spatiu.

Acesta functioneaza cu ajutorul unor cilindri hidraulici care, din pacate, odata cu trecerea timpului si a utilizarii frecvente, se defecteaza destul de usor. In plus, gradul de rezistenta este destul de greu de ajustat.

Cu toate acestea, avand in vedere pretul rezonabil si dimensiunile reduse, aparatul de vaslit cu rezistenta hidraulica este destul de popular.

Aparat de vaslit cu rezistenta magnetica

Acest tip de aparat are un ansamblu de roti localizat in partea din fata si functioneaza in mod similar cu aparatele de vaslit cu rezistenta la aer (descrise mai jos), cu exceptia faptului ca utilizeaza magneti pentru a crea rezistenta atunci cand roata se invarte.

Desi mai costisitor decat tipul precedent, acesta este foarte confortabil, usor de manevrat si destul de silentios in timpul utilizarii. Asadar, este perfect pentru antrenamentele de acasa, caci nu iti vei deranja vecinii sau membrii familiei atunci cand te antrenezi.

Aparat de vaslit cu rezistenta la aer

Aceste aparate folosesc o roata care se invarte impotriva fortei vantului, pentru a crea rezistenta. Astfel, la fiecare miscare de vaslire, energia este transferata rotii conectate, care incepe sa se invarta in directia opusa.

Desi sunt cam zgomotoase, aceste aparate ofera un antrenament placut si intuitiv, caci gradul de rezistenta se schimba in functie de viteza si intensitatea cu care „vaslesti”. In plus, ventilatorul cu care sunt dotate aceste aparate va racori si aerul din jurul tau si iti va face antrenamentele mai placute.

Avand in vedere faptul ca sunt destul de galagioase si cu dimensiuni mai mari fata de aparatele de vaslit amintite anterior, acest tip de aparat de vaslit este recomandat mai degraba pentru salile de fitness.

Aparat de vaslit cu rezistenta la apa

De departe cel mai bun tip de aparat de vaslit, care te va face sa simti ca chiar vaslesti, avand in vedere sistemul cu apa si palete pe care il foloseste. In plus, acesta va opune rezistenta la fiecare miscare, exact ca atunci cand vaslesti, fara sa fii nevoit sa apesi vreun buton sau sa faci alte reglaje.

Desi sunt destul de silentioase, aceste aparate sunt extrem de voluminoase si nu sunt potrivite pentru antrenamentele la domiciliu. In plus, acestea sunt destul de scumpe, deci, cel mai probabil le vei intalni in salile de fitness moderne, din orasele mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *