Proiector led inclus in sistemul de supraveghere video

posted in: Casa si gradina | 0

Un proiector led merita sa devina integranta a unui sistem de supraveghere care pretinde ca aduce acel beneficiu pentru care a fost instalat. Nu se poate vorbi despre un astfel de sistem fara a i se asigura aportul si eficienta iluminarii pe timp de noapte, oricat de performate ar fi camerele de luat vederi cu care este dotat.

Calitatea unui proiector led este data de factori care tin atat de elementele sale constructive, dar si de flexibilitatea cu care se poate monta si ajusta directia fasciculului luminos. Inainte de orice un proiector led de putere este capabil sa produca o iluminare pe un unghi de 120 de grade dinspre locul amplasarii.

In acest moment intervine necesarul de iluminare pentru ca de la caz la caz in functie de suprafata care se afla in supraveghere video se pot utiliza unul sau mai multe proiectoare led ce pot avea puteri diferite. Analiza in aceasta situatie este bine sa fie realizata impreuna un specialistul care realizeaza montajul camerelor video pentru ca in functie de sensibilitatea acestora se poate decide care sa fie aportul adus de un proiector led.

Tipuri de proiector led

Pentru usurarea cautarii in acest moment sunt disponible cel putin 2 variante de proiector led care pot intra in aceasta configurare pentru supraveghere pe timp de noapte:

  • proiector led 50W
  • proiector led 100W

Primul dintre acestea este capabil sa furnizeze 3500 de lumeni, valoarea care este prin comparatie de circa 3 ori mai mare decat a unui bec clasic cu filament cu un consum de 100W. Cel de-al doilea proiector led va emite un flux luminos de 7000 de lumeni, ceea ce inseamna ca ar fi ca atunci cand veti pune in functiune circa 7 becuri clasice.

Peste aceste valori tehnice se va adauga elementul de reflectorizare si focalizare pe care acest proiector led il include, situatie in care intensitatea lumininoasa este mult amplificata fata de o sursa clasica de lumina artificiala. Gama de culoare a luminii dezvoltate este in zona de alb rece, cei 6500K fiind potriviti pentru o filmre video pe timp de noapte.

Despre montaj

Montajul este util sa fie realizat in acelasi timp cu instalarea sistemului video pentru a se putea realiza o pozitionare corecta a lansarii fluxului luminos incat imaginile captate sa fie de cea mai buna calitate.

Se presupune ca un montaj profesional va fi cel de dorit intr-o astfel de manopera pentru ca orice improvizatie in sistemul de alimentare al acestui proiector led ar putea conduce la defectarea lui iremediabila. Va fi utilizata fara exceptie schema de montaj furnizata de catre producator pentru ca sursa de lumina nu poate fi alimentata direct la tensiunea uzuala de 220V, ci numai prin intermediul transformatorului ce este inclus in corpul fiecarui proiector led.

Pentru diversificarea ambiantei exterioare profitati de prezenta electricianului profesionist si montati in jurul ferestrelor o banda led pentru exterior ce va ilumina spectaculos in timpul sarbatorilor iernii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *