Redirectionare 301 – o pagina de pe site catre alta pagina de pe acelasi site

posted in: Educatie online, Internet | 0

Eroare 400 – foarte neplacuta atunci cand ne intalnim cu ea pe situl nostru. De ce apare? Pentru modificam url-uri, pentru ca produsul nu mai face parte din oferta, pentru ca am sters pagina respectiva. In harnicia noastra de a posta pe diverse situri de nisa mai facem trimitere si catre anumite pagini de pe site, nu doar catre pagina principala (home page), si asa si trebuie. Nu toate backlink-urile trebuie sa mearga catre Home.

Dar problema apare atunci cand modificam ceva la acele pagini. Postarea facuta inainte ramane, si la fel o face si linkul pe care l-am bagat acolo. Iar atunci cand o persoana acceseaza link-ul se trezeste cu o eroare 400 in fata (page not found). Destul de neplacut, dar cat timp esti atent poti sa o rezolvi cu usurinta. Tot ce trebuie facut este sa redirectionezi acel link catre o alta pagina de pe site, prin 301 Redirect, care inseamna mutat permanent.

Unde iti dai seama ca ai erori 400? Pai, in Webmaster Tools bineinteles. Cum le vedeti exact, asta o sa fie o alta lectie 🙂

Revenind la subiect, ce formula am folosit eu si care functioneaza:

ReWriteEngine On

ReWriteRule ^link-vechi/?$ $1/link-nou$2 [R=301,L]

link-vechi = linkul care are eroarea 400, dar fara numele domeniului. exemplu: daca linkul vechi este www.magazinul-meu.ro/magazin/accesorii, atunci trebuie trecut doar magazin/accesorii/

link-nou = linkul nou unde trebuie sa ajunga oamenii. Daca inainte vroiau sa ajunga pe pagina de accesorii, iar nou am modificat denumirea in accesorii telefoane atunci trebuie trecut /magazin/accesorii-telefoane.

Uitam sa va zic unde trebuie facuta aceasta modificare. Pe server, in fisierul .htacces

Il copiati pe hard, il deschideti cu notepad si incepeti de sus. Nu va intereseaza ce scrie acolo deja. Pur si simplu dati un Enter ca sa coboare un rand scrisul si va apucati voi de bagat formula de mai sus.

Cam asta a fost lectia de azi, spor la exersat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *