Un bec led face diferenta consumului si calitatii ambientarii casei

posted in: Casa si gradina | 0

Oportunitatea momentului este fara indoiala folosirea unui bec led pentru fiecare corp de iluminat al casei. Privit acum cativa ani ca pe o solutie costisitoare si parand destinat doar unei segment de cumparatori, astazi un bec led este extrem de accesibil.

Productia masiva a acestor surse pentru iluminarea artificiala a condus in doar cativa ani la scaderea costurilor de achizitie. Efectele se vad din ce in ce mai des in special in zona rezidentiala, dar si in spatiile care lucreaza cu publicul, sau in birourile firmelor.

Economia este cel mai important beneficiu de pe urma montarii de bec led in ideea inlocuirii cat mai curand a celorlalte surse de iluminat, oricare ar fi acestea. Aceasta este evident vizibila inca de la prima facutura de dupa montarea a cat mai multe bec led, beneficiarul fiind intampinat suplimentar si cu alte calitati ale acestor produse.

In primul rand calitatea si intensitatea iluminarii pe termen lung. Aici un bec led straluceste cu adevarat din toate punctele de vedere. La pornire ajunge la capacitate maxima aproape instantenee, fata de becurile economice carora le erau necesare cel putin 15 secunde pana cand camera era iluminata complet.

Intensitatea fluxului luminos pentru un bec led este de la inceput si pana la epuizarea duratei sale de viata, constanta. Sigur, exista o diferentiere intre un bec led de 5W si unul de 13W in privinta numarului de lumeni eliberati in incinta. De aici si posibilitatea de a folosi cate un bec led pentru fiecare zona a cladirii, in functie de necesitatile concrete. Nu are sens sa se consume chiar si 13W acolo unde ar putea fi suficient un bec de 7,5W.

Continuand cu explorarea caracteristicilor pentru becuri led din noua generatie aflam ca durata lor de viata este net superioara fata de alte surse asemanatoare. Deja se poate spune ca veti uita ziua in care l-ati instalat pentru ca dupa minim 12000 de ore de utilizare nimeni nu mai tine cont de acest aspect.

Vis-a-vis de tipul temperaturilor de culoare la care avem acces nu este nicio problema in a alege acel bec led care raspandeste culoare dorita pentru lumina ambientala. Fie alb cald, fie alb natural, sau alb rece, un bec led de calitate va ramane la fel de prezent si important de fiecare data cand il veti actiona din intrerupator.

Pentru diversificarea ambientarii spatiilor domestice si, cu atat mai mult, a celor comerciale ce au un profil de entertaiment, oricand puteti monta alaturi de bec led si becuri vintage pentru crearea unei zone cu aspect retro.

O simpla informare despre aceste becuri vintage va arata ca aveti cu adevarat de unde alege atat din punct de vedere estetic, dimensional, dar si al consumului. Sunt surse de iluminat care au un scopt precis – ambientarea in scop de relaxare. Este un subiect care merita sa- aprofundati in paralel cu iluminarea prin bec led.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *